FANDOM


Hi there


I have an issue with freeciv, i made a fresh install of arch linux x64 with an ATI RS780 Graphics Card using the open-source driver radeonhd, and unless i refresh the window by moving the map or something like that i get this http://yfrog.com/59201002201828371280x800sp

The issue might be due to the graphic card but everything works fine ... any ideas ?


Thanks


Kernigh writes: One of these workarounds might work.

  • Try hiding and restoring the window.
  • Try running xrefresh. Command is xrefresh
  • Try starting or stopping xcompmgr. Command is xcompmgr & or pkill -x xcompmgr

You might try to adjust the "AccelMethod" setting of the radeonhd driver, if such adjustment might solve your issue. To do this, read man radeonhd to learn about the setting, then create a small /etc/X11/xorg.conf file with only five lines. For example, this would set "AccelMethod" to "exa".

Section "Device"
        Identifier "d"
        Driver "radeonhd"
        Option "AccelMethod" "exa"
EndSection

After you edit xorg.conf, restart the X server. If you use 'startx' to start the X server, then quit and run 'startx' again. If you have graphical login, then logout, then press Control+Alt+BackSpace to restart the X server. If you create xorg.conf but get no benefit, remember to delete xorg.conf to restore the default settings.

You might also try reading http://www.x.org/wiki/radeonhd

If you have this issue with Freeciv, but never with any other program, then this might be bug in Freeciv. If so, then I have no idea how to fix such bug. --Kernigh 01:42, February 21, 2010 (UTC)

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Stream the best stories.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Get Disney+